Καλώς ορίσατε στον δικτυακό τόπο της Οδικής Ασφάλειας !!!

Ευχόμαστε να έχετε δρόμους ανοιχτούς μπροστά σας ...

Απολογισμός

Ένας χρόνος του Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του Σχολείου μας, ένα όραμα να “οδηγήσουμε” τους μαθητές και την κοινωνία σε μοναδικές εκπαιδευτικές διαδρομές για την Κυκλοφοριακή Ασφάλεια που βάζουμε και εμείς το δικό μας λιθαράκι.

Περισσότερα
Το Πάρκο μας στην Βουλή

Για την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων από τους κ.κ. Ευτυχία Παπανικολάου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Βασίλειο Μισαηλίδη, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου και Νικόλαο Αυγέρη, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ολύνθο

Περισσότερα
Η κ. Ζαχαράκη οδηγεί στο Πάρκο μας

Μια ξεχωριστή και μοναδική μέρα (5-12-2019) μάς επιφύλασσε η επίσκεψη στο Σχολείο μας της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη Σοφίας, που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας!

Περισσότερα
Επισκέψεις Σχολείων 2019

«Φωνάξαν STOP στα ατυχήματα πάνω από 380 μαθητές!!» Στο μικρό χρονικό διάστημα που καταφέραμε να λειτουργήσουμε το Πάρκο φιλοξενήσαμε οκτώ (8) Σχολεία και πάνω ...

Περισσέρα

Μήνυμα από τον Διευθυντή

Η κατασκευή του Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μικρογραφία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με παιδαγωγικά κριτήρια και ακολουθεί την βιωματική μάθηση. Κατανοώντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένα Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, υλοποιήσαμε την κατασκευή του και το θέτουμε σε λειτουργία στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη κυκλοφοριακή κουλτούρα. Ο νέος με διαμορφωμένη από το σχολείο κυκλοφοριακή κουλτούρα και έχοντας αποκτήσει στοιχειώδεις δεξιότητες οδηγικής συμπεριφοράς, οραματίζεται μια αυριανή κοινωνία, όπου η Οδική ασφάλεια θα είναι προτεραιότητα όλων ...

Περισσότερα

Το Πάρκο μας

Το Πάρκο μας είναι ένα αλλιώτικο Πάρκο με τεκμηριωμένη παιδαγωγική προσέγγιση κοντά στην ηλικία των μαθητών, που  μπορούν να τοποθετούν σήματα οδικής κυκλοφορίας.
Υπάρχουν διαβάσεις πεζών, δρόμοι διπλής κατεύθυνσης, μονόδρομο, κυκλικός κόμβος, κόμβοι, φανάρια, χώρος στάθμευσης, χώροι πρασίνου κ.ά.
Έχει αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο, που αξιοποιεί τις δυνατότητες του Πάρκου με απλές και δημιουργικές δραστηριότητες κυκλοφοριακής αγωγής με τις οποίες οι μαθητές θα έχουν άμεσο οπτικό αποτέλεσμα των δράσεων τους. Θα οδηγούν και θα εφαρμόζουν τον ΚΟΚ με αυτοκινητάκια που τους είναι οικεία.

ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ όλοι μαζί: STOP στα ατυχήματα!!

Σας αφιερώνουμε το τραγούδι του Πάρκου μας που γράφτηκε από τους μαθητές με την καθοδήγηση της Έρση Κεραμάρη μουσικό του Σχολείου μας!!! Κάντε κλικ στο play

Ο δρόμος έχει την διαδρομή του ...

Η μεθοδολογία

Η μεθοδολογία που ακολουθείται βασίζεται στηνβ ενεργή συμμετοχή και πρακτική αξιοποίηση των πληροφοριών καθώς η πρόθεσή μας είναι να εμπλακούν οι μαθητές σε βιωματικές δραστηριότητες ωστε να κατανοήσουν αυτά που έχουν μάθει.

Περισσότερα

Το κίνητρο

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα τελευταία 10 χρόνια, περισσότεροι από 1.500 ανήλικοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα. Η παιδική οδική ασφάλεια επιβάλλεται να είναι στο επίκεντρο μιας σύγχρονης κοινωνίας. Λύση αποτελεί η εκπαίδευση και κατάρτιση όλων των εμπλεκομένων!

Περισσότερα

Ο στόχος

Ο κύριος στόχος είναι να υιοθετηθούν καλές συνήθειες και συμπεριφορές από την παιδική ηλικία, μέσω δραστηριοτήτων βασισμένων σε αυθεντικές καταστάσεις στο Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Περισσότερα

35

Εκπαιδευτικοί

129

Δραστηριότητες

900

Διαδρομές

780

Μαθητές

Πρόσφατα άρθρα

12 Ιαν
Το Πάρκο μας στην Βουλή

Ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε από τους κ. Ευτυχία Παπανικολάου, Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, Βασίλειο Μισαηλίδη, Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου και Νικόλαο Αυγέρη, Πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Ολύνθου. (περισσότερα…)

0 Comments
12 Δεκ
Η κ. Ζαχαράκη οδηγεί στο Πάρκο μας !

Μια ξεχωριστή και μοναδική μέρα (5-12-2019) μάς επιφύλασσε η επίσκεψη στο Σχολείο μας της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζαχαράκη Σοφίας, που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μας! (περισσότερα…)

0 Comments
16 Μάι
Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας 2022

Φέτος, η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιείται από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2022 και σκοπός της είναι να συγκεντρώσει πολιτικές δεσμεύσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο για την επίτευξη (περισσότερα…)

0 Comments
21 Οκτ
Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου Σημάντρων

Επίσκεψη των μαθητών της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Σημάντρων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21-10-2021.

(περισσότερα…)

0 Comments

Η εκπαίδευση


Παρουσίαση του Πάρκου και βασικών εννοιών της Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Βιωματικά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.

Αναγνώριση των σημάτων του ΚΟΚ και σωστή τοποθέτησή τους στο Πάρκο

Εκπαίδευση των μαθητών πώς να κυκλοφορούν ως πεζοί με ασφάλεια.

Πρακτική εξάσκηση κάνοντας διάφορες διαδρομές με τα ξύλινα αυτοκινητάκια

iadromes

Video:


School Traffic Olynthos Project
View More
Εγκαίνια Πάρκου
View More
Κατασκευή Βιωματικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής
View More
School Traffic Olynthos Project
Εγκαίνια Πάρκου
Κατασκευή Βιωματικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Συμμετέχουμε!


 

Το Το School Traffic Olynthos Project (STOP) έχει επιλεχθεί για να ενταχθεί στο Δίκτυο των 100 Πιλοτικών σχολείων του Ευρωπαϊκού
Το School Traffic Olynthos Project (STOP) εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: Open Schools for Open Societies – OSOS. Είμαστε ένα σχολείο

ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ όλοι μαζί: STOP στα ατυχήματα!!
Σας αφιερώνουμε το τραγούδι του Πάρκου μας που γράφτηκε από τους μαθητές με την καθοδήγηση της Έρση Κεραμάρη μουσικό του Σχολείου μας!!