Επίσκεψη μαθητών Γυμνασίου Σημάντρων

0 Comments

Επίσκεψη των μαθητών της Α΄ τάξης του Γυμνασίου Σημάντρων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 21-10-2021.


Το Πρόγραμμα «Φωνάζουμε STOP στα ατυχήματα» ξεκίνησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου όπου οι μαθητές παρακολούθησαν διαδραστική παρουσίαση των βασικών εννοιών της κυκλοφοριακής αγωγής, του ΚΟΚ, των σημάτων και πήραν μέρος σε παιχνίδια μέσω των οποίων ανακάλεσαν τις γνώσεις τους για να απαντήσουν σωστά!!

Η συνέχεια του προγράμματος δόθηκε στο Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου. Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής υπό συνθήκες οδικού δικτύου.

Υλοποιήθηκαν  στοχευμένες βιωματικές δραστηριότητες, παιχνίδια ρόλων και εφαρμογή των όσων παρακολούθησαν στην παρουσίαση  με σκοπό οι μαθητές να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν  μετέπειτα στην καθημερινότητά τους ορθές πρακτικές ως πεζοί αλλά και ως οδηγοί στο μέλλον.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί δήλωσαν:«Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία για ένα μάθημα διαφορετικό, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου. Είχαν την εμπειρία μιας άψογα οργανωμένης βιωματικής και διαδραστικής διδασκαλίας κυκλοφοριακής αγωγής»!
Επίσης η Διευθύντρια του Γυμνασίου έγγραψε στο Βιβλίο Επισκεπτών του Πάρκου:

Απόσπασμα από το Βιβλίο Επισκεπτών του Πάρκου
Categories: