Απολογισμός Λειτουργίας

Απολογισμός 2019

«Φωνάξαν STOP στα ατυχήματα πάνω από 380 μαθητές!!»
Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τη χρονιά χωρίς να κάνουμε τον απολογισμό και την αξιολόγηση του Προγράμματος που υλοποιήσαμε στο Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Σχολείου μας.
Στο μικρό χρονικό διάστημα που καταφέραμε να λειτουργήσουμε το Πάρκο φιλοξενήσαμε οκτώ (8) Σχολεία και πάνω από 380 μαθητές είχαν την ευκαιρία να «φωνάξουν STOP στα ατυχήματα» Στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «School Traffic Olynthos Project» και μέσα από μία σειρά παιγνιωδών δραστηριοτήτων ενημερώθηκαν, προβληματίστηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για θέματα ορθής οδικής συμπεριφοράς, ασφάλειας και θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.
Μέσα από οικείες δράσεις βιωματικού χαρακτήρα οι μαθητές τοποθέτησαν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και τους φωτεινούς σηματοδότες του Πάρκου, μελέτησαν τις θέσεις των διαβάσεων πεζών, τους δρόμους διπλής κατεύθυνσης, τους μονόδρομους, τους κυκλικούς κόμβους, τους χώρους στάθμευσης και πρασίνου του πάρκου.
Στη συνέχεια οι μαθητές πήραν εναλλάξ τους ρόλους των πεζών και των οδηγών και κινήθηκαν μέσα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
pezos1.jpg
auto.jpg
Ιδιαίτερα θετική εντύπωση άφησε στους μαθητές η οδήγηση των ειδικών ξύλινων αυτοκινήτων, των τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων καθώς και ο προγραμματισμός των ρομποτικών οχημάτων του Πάρκου.
Επίσης, έκπληξη προκάλεσε και η στολή του κυρίου Βασίλη, χάρη στην οποία δινόταν η ευκαιρία στους μαθητές να τον ¨βαφτίσουν¨ άλλοτε «Στόπερ», άλλοτε «΄Αρχοντα της Κυκλοφορίας», άλλοτε «Σηματούλη», κ.ά., και γινόταν η παρουσίαση του Κ.Ο.Κ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ολύνθου
STOPER111.jpg
1triglia3.jpg
Η συμμετοχή των μαθητών στις δραστηριότητες, τα χαμόγελα και η προσήλωσή τους μας γέμιζε με χαρά και δύναμη να συνεχίζουμε κάθε φορά και με μεγαλύτερη διάθεση!

Θα αναφέρουμε τις άριστες εντυπώσεις μικρών και μεγάλων για τις εγκαταστάσεις και τους χώρους που διαθέτει το χωριό και μπορούν να προσφέρουν στους μαθητές μια εκπαιδευτική επίσκεψη με πολλές βιωματικές δράσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότεροι μαθητές και συνοδοί επισκεπτόταν για πρώτη φορά το χωριό της Ολύνθου και μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια.
Τα σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη και να διορθωθούν άμεσα είναι:
 Ορισμός υπευθύνου λειτουργίας,
 Μέριμνα από το Δήμο για την καθαριότητα και τη συντήρηση του Πάρκου,
 Κατασκευή τραπεζοκαθισμάτων στο άλσος δίπλα από το Σχολείο,
 Κατασκευή τουαλετών και
 Λειτουργία ενός κυλικείου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Τέλος, αξίζει να τονίσουμε τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου έργου, που οφείλουμε να προστατέψουμε, να λειτουργήσουμε και να υποστηριχτεί από τους υπεύθυνους, ώστε να προσφέρει μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες στους μαθητές και το σύνθημά μας «Φωνάζουμε Stop στα ατυχήματα» να φτάσει στα αυτιά ΟΛΩΝ.
Ευχαριστούμε από καρδιάς αυτούς που πίστεψαν στο όραμά μας και μας βοήθησαν στην υλοποίηση και τη λειτουργία του πρώτου Διαδραστικού Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελλάδα!!

Σας αφιερώνουμε το τραγούδι του Πάρκου μας που γράφτηκε από τους μαθητές με την καθοδήγηση της Έρση Κεραμάρη μουσικό του Σχολείου μας!!

Καλό Καλοκαίρι και ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ όλοι μαζί «STOP στα ατυχήματα»